You are currently viewing Verpakken of niet verpakken… dat is de vraag?

Verpakken of niet verpakken… dat is de vraag?

Het oog wil ook wat, en dat klopt. Verpakken van producten heeft eigenlijk twee functies, beschermen en mooi maken.

OK, laten we met de laatste beginnen… wat als het product zelf al heel mooi is, is dan een verpakking dan nog nodig? Wij denken van niet, want zoals onze GOOD VIBE producten, super mooi, zo neer te zetten en lekker van te genieten. Maar bij ons gaat het nog een stukje verder, we willen het milieu ook ontzien. Want wat doe je meestal met verpakking, klopt… weggooien en dat is toch eigenlijk zonde. Als het product nu de verpakking is, hoef je ook niets weg te gooien en kun je gelijk genieten van het ontwerp.

Dan het eerste soort verpakking, de beschermende. Daar valt niets aan af te doen, zou toch zonde zijn als het mooie ontwerp van een product wordt beschadigd tijdens het vervoer. Zijn wij het ook mee eens. Dus als wij onze producten verzenden, worden ze stuk voor stuk efficiënt ingepakt (niet teveel, maar net genoeg) in liefst gerecycled materiaal… vaak FSC papier en karton. Goed om her te gebruiken en als het dan weggegooid moet worden, dan zo in de papierbak.

Nog even terug komen op het product zelf en de verpakking waar het eigenlijke product in zit, zoals het pot van de kaars of de fles van de roomspray. Wat als je nou zorgt dat wat je als productverpakking gebruikt ook weer een tweede leven kan leiden na gebruik. Zo hebben onze kaarspotjes en glazen omhulsel, het potje zelf. Deze is gemaakt van gerecycled glas. De deksel lijkt op kunststof, maar dat is ie niet… dit was ooit houtpulp, leuk hè. Maar we zijn er nog niet. De stickers boven en onder zijn van PP (non PVC) en gemakkelijk te verwijderen (vertel je later waarom) en dan de sticker op de voorzijde en achterzijde, die zijn van FSC papier… we weten wat dat is, niet waar? En last but not least, de drukinkten van de stickers zijn eco-solvent, of te wel zonder schadelijke stoffen.

Uiteraard is de inhoud biologisch, maar dat is heel logisch. En als de kaars eenmaal is opgebrand wordt het potje niet weggegooid! Nee, die gaan we hergebruiken als plantenpotje of als pillendoosje of iets anders wat je nodig hebt. En nu weet je waarom de stickers boven, onder en achter zo makkelijk te verwijderen zijn, dan heb je geen lijmresten en kan het potje zo weer z’n tweede leven beginnen.

Meer weten hoe we het milieu sparen, vraag het ons… we beantwoorden graag al je vragen.

Sending good vibes your way…..

Ferry & Wena Brussaard

Wena-en-Ferry-Brussaard-GOOD-VIBE-FACTORY

Leave a Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.